popelier.reismee.nl

Kuelap & Moyobamba

Machu Picchu van het noorden

Ola vanuit Noord-Peru. Inderdaad ijskoud. Dat betekent een 20 graden, wind en af en toe wat miezerregen. Het lijkt Nederland wel J

Rustig dagje gehad in Chachapoyas na een mooie dag in Kuelap. Naast de reis met de kids was Kuelap ons 2e geplande hoogtepunt, tot zover je hoogtepunten kan plannen…….. Allejezusvroeg met onze privéchauffeur Carlos er heen gereden (bergwater getapt) over wederom smalle haarspeldbochten en langs afgrijselijke afgronden met een bandenprofiel van 1mm. De meeste bagage toevertrouwd aan hem en daarna naar boven geklommen om deze hoop stenen te aanschouwen. Wegens geringe financiële middelen amper uitgegraven/gerestaureerd, maar een serene rust zonder andere toeristen. Apart om daar 500 jaar later rond te lopen. Dacht ik daar eindelijk echte lama’s te zien, bleken het doodordinaire Alpaca’s te zijn. Daarna dus naar Chachapoyas (geen zak te beleven) en morgen gaan we naar Moyobamba. Daar gaan we een jungletocht regelen op zoek naar tropische flora en fauna. Om vervolgens weer honderden foto’s te schieten. Ach, zo heeft iedereen z’n eigen invulling van vakantie.

Hoopte stilletjes nog om op de Andestoppen te kunnen heliskiëen, maar geen sneeuwvlok te bekennen. Dus dat moet dan maar wachten tot het skiseizoen.

Leuk om ook de nieuwe reacties te lezen!

Met meerdere taxi´s naar Moyobamba gereden De laatste was een zwaar afgekeurd barrel met scheuren in de voorruit, een kapotte blower en dat met regen, mist en een beslagen voorruit. Ook de kotsende medepassagier verhoogde de feestvreugde niet echt. Ook mijn hoogtevrees lijkt maar niet over te gaan, ondanks de vele steile afgronden die ik nu heb aanschouwd.

In Moyobamba op aanraden van Peter (Fairmail) naar een Japans verblijf tegen de bergen gegaan. Idyllisch gelegen en heerlijke Japanse gerechten. Zwaar genieten na 2 weken kip met rijst! Vandaag met een gids incl. tuktuk naar orchideeën wezen koekeloeren en daarna liep de spanning op. De gids voerde ons voor de lunch de stad uit en daarna het oerwoud in. Geen borden, geen mensen.. Je leest wel eens van die verhalen. Daarna met een kano de rivier over en verder lopen door oerwoud. Komen we ook nog een vent met een machette tegen, waarheen leidt de weg? Maar uiteindelijk een sprookjesachtige, ecolisch privégebied gezien met meren, houten hut en een heerlijke maaltijd genoten bij gastvrije mensen. Van de eigenaar een rondleiding gekregen en genoten van een stukje paradijs op aarde (foto´s volgen nog). En allerlei wilde vruchten, cacao etc gegeten om m´n maag- en darmstelsel te tarten.

Morgen gaan we met een tour (tinganaperu.com) de rimboe in en blijven daar een nacht in een boomhut (zonder wc, electra etc) slapen. Dus een kleine 2 dagen om flora en fauna te fotograveren en eindelijk onze klamboe, deet en malariapillen te gebruiken.

Als we het overleven, dan laat ik over 3 dagen wat horen. Zoniet, weet dan dat ik van jullie heb gehouden J)

Au revoir!